renovace podlaha
renovace podlaha

FIBA mění pravidla čárování

Výbor Mezinárodní basketbalové federace FIBA (Central Board) rozhodlo o změně pravidel od roku 2010 (ev. 2012) týkající se vzhledu basketbalového hřiště a mající vliv i na časomíru. Od 1.10.2010 se všechny vrcholné soutěže budou hrát na hřištích, kde bude změněn vzhled vymezeného území a posunuta čára trojkového hodu na 6,75 m. K uvedeným změnám přijal výbor ČBF na základě doporučení Technické komise ČBF následující, závěry:  Změny vymezeného území a čára trojkového hodu budou platit v soutěžích NBL, ŽBL a 1. ligy mužů a 1. ligy žen povinně od 1.10.2010. Pro ostatní soutěže platí změna čáry trojkového hodu od 1.10.2010, změna vymezeného území od 1.10.2012 (ponechány rozměry – tvar vymezeného území dle starých pravidel a posunuta pouze čára trojkového hodu). Opatření musí platit rovněž ve všech halách, ve kterých se hrají mistrovské soutěže. Veškeré čáry musí být dle současných Pravidel FIBA pouze bílé barvy. ČBF připouští v halách, kde jsou v současnosti čáry jiné barvy, toto ponechat do 1.10.2010 (u soutěží NBL, ŽBL a 1. ligy mužů a 1. ligy žen bílé čáry povinně od 1.10.2010, u ostatních soutěží povinně od 1.10.2012.)    
                                                        

FIBA si za partnera zvolila společnost Bona!

FIBA (Mezinárodní basketbalová federace), s 212 připojenými zeměmi a 450 miliony sportovními členy, podepsala smlouvu mezi výzkumným a studijním střediskem FIBA a společností Bona. Bona se tak stala dodavatelem produktů a služeb pro pokládku, údržbu a renovaci dřevěných podlah ve sportovních zařízeních. Výzkumné a studijní středisko FIBA bylo založeno, aby zvyšovalo počet sportovních zařízení po celém světě a vybavovalo je. Rovněž je jeho posláním stavět základní zařízení a renovovat starší zařízení, koordinovat studie a nabízet poradenskou expertizu v oblasti materiálů, designu a konstrukce vybavení.

“Výhoda smlouvy spočívá v tom, že naše produkty byly schváleny výzkumným a studijním střediskem FIBA. FIBA je ve sportovním světě velmi známá instituce, což zvýší rozeznávání značky pro celý systém Bona Sportive. Máme povolení používat a hovořit o oficiální certifikaci FIBA v různých vnějších záležitostech. Webové stránky FIBA dokonce poskytují přímý odkaz na webové stránky společnosti Bona na systém Bona Sportive,” říká Eric Tersteeg, manažer prodeje Bona Sportive ve společnosti  Bona a rovněž Country Manager Bona Holansko, Belgie.

Cílem střediska je vytvořit vysoké standardy jakosti, bezpečnosti a technologie pro hráče i pro diváky. Požadavky se dramaticky zvyšují a vysokých standardů lze dosáhnout pouze prostřednictvím stálou kontrolou zařízení a vybavení.

Obvykle trvá šest let, než někdo dostane šanci stát se partnerem výzkumného a studijního střediska FIBA. Bona Sportive je zcela nový systém pro dřevěné sportovní podlahy. Systém zahrnuje produkty a služby při pokládce, údržbě a renovaci. Produkty na údržbu a čištění byly speciálně vyvinuty pro poskytování extra ochrany a lesku pro sportovní podlahy. Renovace sportovní podlahy může být velmi nákladná, avšak díky čistícím produktům společnosti Bona lze dosáhnout optimálních výsledků účinným odstraněním špíny, potu a mastnoty. Sportovci mají vždy velmi vysoké požadavky na správnou údržbu sportovních podlah a základů. Produktový program Bona Sportive tyto standardy splňuje.

 

Bona Sportive System

Sportovní podlahy jsou nezbytným sportovním vybavením a kladou na dokončovací materiály a laky velmi speciální požadavky. Bona Sportive je navržen konkrétně pro použití na sportovních podlahách a víceúčelových podlahách.

Bona Sportive je úplný program produktů a služeb pro pokládku, údržbu a renovaci dřevěných sportovních podlah. Uspokojuje potřeby převážné většiny dřevěných sportovních podlah a je navržen tak, aby zajistil nejdelší možnou životnost všech sportovních podlah.

 

 

Bona Sportive přichází s vylepšenými barvami ke značení hracích ploch

Od svého uvedení na trh v r. 2004, byly prostředky řady Bona Sportive ošetřeny sportovní podlahy po celém světě, k plné spokojenosti uživatelů. Bona Sportive představuje kompletní sortiment výrobků a služeb pro instalaci, údržbu a renovaci podlah v sportovním prostředí. Bona teď představuje nové barvy speciálně vyvinuté pro značení hracích ploch, čar a polí v tělocvičnách a sportovních halách.

Systém těchto prostředků se rozrostl o nové barvy Bona Sportive Paint s vylepšenou technologií. Nové, vylepšené barvy na značení hracích ploch, čar a polí jsou výsledkem výzkumu a vývoje v laboratořích společnosti Bona. Nové barvy Bona Sportive Paint se vyznačují jednoduchostí aplikace, krátkým časem schnutí, výbornou přilnavostí a překrytím a nízkou mírou prosakování pod pásku.

S Bona Sportive System nezáleží na tom, jak náročné je utkání – podlaha je připravena podpořit maximální výkon sportovců!

Certifiká Bona Sportive Finish
Certifikát Bona Sportive Primer
Atest na protikluz
FIBA certifikát 2016

Brožura Bona Sportive ZDE

Navštivte naši fotogalerii referencí - renovací tělocvičen ZDE.

  

GDPR: Informace o zpracování odeslaných údajů naleznte na stránce s GDPR informacemi.