renovace podlaha
renovace podlaha

Renovace dřevěné podlahy A. Hlinku

Kulturní dům Andreja Hlinku je multifunkční budova v centru Ružomberka. Nachází se tady  hotel, kino, kavárna, restaurace, herna, bar, tělocvična, informační centrum, divadelní sál, obchody, kancelářské prostory a také banka. Celková zastavěná plocha představuje 3 010 m2. Budova je centrem společenského a kulturního života obyvatelů Ružomberka.

Základní kámen byl položen 19.6.1927. Dokončenou stavbu postavil a odevzdal do užívání 30.12.1928 spišský biskup Ján Vojtaššák. Na financování stavby daroval celý svůj majetek Andrej Hlinka a finančně přispěli i američtí Slováci.

Téměř celá budova byla zavřená z důvodu rozsáhlé rekonstrukce na konci 80. let. Z finančních důvodů trvala rekonstrukce déle než 20 let. Zrekonstruovaná budova a její hotelová část byla slavnostně otevřena v lednu 2003, následovala renovace kulturno-společenské části, kdy byla kompletně zrenovována Velká dvorana a taktéž Kino Kultúra, které se tak stalo jedním z nejmodernějších na Slovensku.

Po 6 letech přišla na řadu další rekonstrukce dřevěné podlahy. Účelem rekonstrukce bylo dřevěnou podlahu vybrousit, vyčistit, zbavit škrábanců a dalších nečistot. Hlavním požadavkem pracovníků kulturního domu bylo bezprašné broušení. Bylo to především z důvodu složení závěsu a opony, což by obnášelo nemalé finanční náklady. V konkurze bylo 5 firem, z toho jen 1 nabízela úplné bezprašné broušení. Firma P-Parket zakázku dostala a pro broušení podlahy zabezpečila 2 odsávací systémy DCS. Broušení podlahy bylo hotové za 1 týden, a to zcela bezprašně. Dalším požadavkem bylo zhotovit podlahu, která by splnila požadavky profesionálních tanečníků, kteří na této podlaze trénují. Proto byla vybrána povrchová úprava Bona Hard Wax olej pro svůj jedinečný přírodní vzhled a kluzným vlastnostem podlahy. Na podlahu se aplikovaly 2 vrstvy tohoto přípravku za asistence zaměstnanců firmy Bona. Zaměstnanci byli s bezprašným systémem maximálně spokojeni, tak jako se vzhledem podlahy po dokončení.  

 





 
GDPR: Informace o zpracování odeslaných údajů naleznte na stránce s GDPR informacemi.