renovace podlaha
renovace podlaha

Renovace dřevěné podlahy v Tatralandii

Přímo v srdci Liptova, 2 km od Liptovského Mikuláše v charismatické scenérii Tater najdete od července 2004  nově vybudovaný ubytovací komplex Holiday Village Tatralandia. Náručí majestátných hor nabízí ideální prostředí na rodinnou i individuální dovolenou. Ve spojení s Aquaparkem Tatralandia a regionem bohatým na přírodní i kulturní bohatství vzniká komplex, kde si každý přijde na své.

Podlahy v jednotlivých chatkách jsou po dobu 5 let značné zátěže neustálého užívání zničené. Proto přišla na řadu renovace dřevěné podlahy. Majitelé Tatralandie se vybrali povrchovou úpravu Bona Hard Wax Oil – tvrdý voskový olej, a to z důvodu lehké opravy a údržby podlah. Podlaha je zkonstruovaná ze smrkových desek, které jsou měkké a lehko se do nich dělají vrypy. S použitím Bona Hard Wax Oil je možná i lokální oprava těchto vrypů.

Starý lak jsme vybrousili zrnitostí P40 a dokonale jsme vyčistili podlahu i od poškození špatnou údržbou vlivem vody. Dále následovalo broušení se zrnitostí P60 a P100, vzhledem k tomu, že jednotlivé desky jsou pružné a hýbou se, nemohla se podlaha vytmelit. Finální výbrus se dělal jednotalířovým strojem se zrnitostí P100. Následně se aplikoval Bona Hard Wax Oil ve 2 vrstvách. 1. vrstva se aplikovala nerezovou špachtlí – což je velmi vhodné pro vyčištění podlahy a odstranění vláken této měkké podlahy. 2. vrstva se aplikovala mohérovým válečkem. Takto ošetřená podlaha tvrdla 6 hodin a poté bylo možné podlahu lehce zatěžovat chůzí. Běžná údržba dřevěné podlahy se provádí s Bona Hard Wax Oil Refresherem. 

původní stav podlahy

dokonalé vybroušení starého laku

finální výbrus podlahy

aplikace Bona Hard Wax Oil nerezovou špachtlí
 
aplikace mohérovým válečkem

GDPR: Informace o zpracování odeslaných údajů naleznte na stránce s GDPR informacemi.