renovace podlaha
renovace podlaha

Renovace parket v hotelu CLARION GRANDHOTEL ZLATÝ LEV****

Hotel CLARION GRANDHOTEL ZLATÝ LEV**** v Liberci je pro hosty otevřen od roku 1906, kdy jej u příležitosti Česko-německé výstavy slavnostně uvedl do provozu rakousko-uherský císař František Josef I., který zde také bydlel. Hotel je umístěn v parkové zóně města Liberce, v jeho historické části v sousedství Libereckého zámku.

Hotel nabízí kapacitu 117 pokojů. Z toho jsou k dispozici 4 komfortní pokoje typu Junior suite s obývacím pokojem nebo luxusní apartmá ve stylu secese a moderní apartmá ve věžičce z roku 1896 s výhledem na Ještěd.

Grandhotel Zlatý Lev, projektovaný a postavený stavitelem Antonem Worfem z Liberce v letech 1904 - 1905, je znamenitou ukázkou výstavby z počátku 20. století, a to nejen pro svou vytříbenou secesní architekturu, ale i pro zajímavou koncepci a zapojení objektu do prostředí. Na průčelí budovy upoutává dodnes pozornost bohatá štuková výzdoba s motivy stylizovaných lvích těl a hlav, doplněných v secesi oblíbeným rostlinným dekorem. Na původní budovu hotelu navazuje nově rozšířená část hotelu v budově z roku 1896, která velice příjemně doplňuje původní budovu.


Renovace parket proběhla ve společenském sálu Anton Worf o celkové ploše 250 m2. Podlaha byla vybroušena na holé dřevo a poté celoplošně tmelena Bona Mix & Fill Plus. Pro jednotné probarvení byl použit 2x základní lak Bona Prime Intense a následně 2x zátěžový lak Bona Traffic.

 


 

GDPR: Informace o zpracování odeslaných údajů naleznte na stránce s GDPR informacemi.