renovace podlaha
renovace podlaha

Vladislavský sál, Pražský hrad – údržba podlahy

Po cca 3 letech nepřetržitého provozu po Vladislavském sálu na Pražském hradě přišla na řadu kompletní údržba a čištění. Odhaduje se, že se po Vladislavském sálu prošlo cca 1,5 milionů návštěvníků ročně! Po takové zátěži a díky nesprávné údržbě už podlaha vykazovala značné stopy po znečištění a opotřebení.

V listopadu a prosinci 2011 se specializovaná firma ARCHATT PAMÁTKY pustila do pravidelné údržby této významné historické památky. Po odkrytí koberců přišlo na řadu vyčištění podlahy jednotalířovou bruskou pomocí přípravku Bona Soap - tekuté mýdlo. Jelikož podlaha vykazovala přirozené zvlnění jednotlivých prvků, musely se tyto prvky dočišťovat ručně. Po kompletním vyčištění podlahy se použil přípravek Bona Oil 25, který perfektně dočistil podlahu, doplnil potřebný olej a zakonzervoval podlahu.

Parkety jsou „staré“ 300 let. Nikdo by však netušil, že po jejich renovaci a kompletním vyčištění může podlaha vypadat tak báječně i po takových letech!  Doufáme, že pravidelnou údržbou takto významné historické památky bude podlaha sloužit dalších 350 let... 

Podlaha před vyčištěním Podlaha je vyčištěná a po aplikaci oleje


Bona Facebook pro profesionální podlaháře.

https://www.facebook.com/bona.podlahar


 

GDPR: Informace o zpracování odeslaných údajů naleznte na stránce s GDPR informacemi.