renovace podlaha
renovace podlaha

Renovace (nejen) dřevěných podlah

Renovace podlahy místo výměny

Renovace nabízí nejen dlouhodobé výhody pro životní prostředí, ale také úsporu nákladů a zvýšenou hygienu podlahy. Navíc, moderní inovace od společnosti Bona poskytují naprostou svobodu designu, což umožňuje vytvořit nový charakter podlah, pokud zvolíte renovaci, bez nutnosti její výměny. Vše pro lepší budoucnost podlah. 

Renovace podlah znamená lepší boucnost. Jasná fakta renovace:

renovace energie

Zlepšení klimatu a úspory energie

Výsledky IVL studie uvádí 79% úsporu uhlíkové stopy u přelakované vs. nově instalované dřevěné podlahy. V případě elastických podlah (PVC, linoleum, vinyl apod) se jedná až o 90% úsporu uhlíkové stopy u přelakované vs. nově instalované elastické podlahy. Přelakováním dřevěných nebo elastických podlah lze dosáhnout minimálně 90% úspory energie. Toto hodnocení zahrnuje použité výrobky, elektřinu, spotřební materiál, zpracování odpadu a přepravu.

renovace CO2

40% úspora nákladů

Při porovnání nákladů na renovaci podlahy s náklady na instalaci nové podlahy je důležité zvážit všechny související akce. Náklady na metr čtvereční nové podlahy jsou pouze jednou částí výpočtu instalace. Aby bylo možné provést spravedlivé srovnání výpočtů, je třeba zahrnout náklady spojené s odstraněním stávající podlahy, přípravu podkladu, demontáž a opětovnou montáž soklových lišt atd. Abychom to shrnuli, renovace dřevěné nebo elastické podlahy je ve srovnání s instalací nové podlahy, která nahradí stávající podlahu, o 40% levnější. 

renovace náklady

Jasná fakta: prodlouží životnost

Předpokládá se, že dřevěná podlaha vydrží asi 15 let, než bude zapotřebí její renovace nebo výměna. Dřevěná podlaha však může být přelakována až 4krát, což znamená, že vydrží až 60 let. Z dlouhodobého hlediska, vzhledem k úspoře nákladů a šetrnějšímu dopadu na životní prostředí, jsou výhody renovací patrné již při jednom přelakování (= renovace).  

Zajímá vás více? 
Přečtěte si více v naší brožuře ZDE

GDPR: Informace o zpracování odeslaných údajů naleznte na stránce s GDPR informacemi.