renovace podlaha
renovace podlaha

Pod koberci byl ukryt hotový poklad: krásná dřevěná podlaha

Manželé Petříkovi si koupili starou vilu na okraji Brna. Původní majitelé se rozhodli ji prodat, jelikož vila si vyžadovala rekonstrukci a jim se již nechtělo do rekonstrukce investovat nemalé částky. Petříkům se však splnil sen. Vila vyžadovala značnou rekonstrukci, která trvala tři roky, avšak nyní jsou velmi spokojeni s celkovou přestavbou. Chloubou majitelů vily jsou nyní její podlahy z masivního dřeva.

„Ani jsme nečekali, že pod kobercem, pod nímž byla značně opotřebená plovoucí podlaha, se nachází ještě další podlaha, a to dřevěná. Ta byla taktéž značně opotřebovaná. A tak původní majitel domu překrýval jednu podlahu za druhou. Nevěděli jsme, co máme dělat. Avšak brzy jsme zjistili, že jsme objevili ukrytý hotový poklad“, říká pan Petřík.

 

Nevěděli jsme, co máme dělat. Pátrali jsme na internetu, až jsme narazili na stránky www.renovujeme-parkety.com, které byly plné užitečných informací, jak na renovaci parket. „Ihned jsem požádala manžela, aby mi pomohl a do týdne už tu byl specializovaný technik, který posoudil celou situaci a následně pak firma, která nám parkety zrenovovala“, říká paní Petříková.

 

„Ten rozdíl byl neskutečný. Všechny místnosti najednou byly tak jiné, prosvětlené, dokonalé….“, pochvalují si nynější majitelé.

 

 

Přesvědčte se sami!                                                                   PŘED RENOVACÍ                             PO RENOVACI        

                                                            značně znečištěná škaredá dřevěná podlaha                            stejná dřevěná podlaha po renovaci                              

 

Původní plán byl takový, že plovoucí podlahu vytrháme. To jsme ještě nevěděli, že pod ní je dřevěná podlaha. A tak plány byly takové, že namísto plovoucí podlahy dáme kachličkovou nebo novou plovoucí podlahou, z hlediska investice. Plovoucí podlaha je na rozdíl od dřevěné velmi finančně nenáročná. Dřevěná podlaha už vyžaduje vyšší investici, a vzhledem k tomu, že nás čekalo ještě mnoho práce s celou vilou, přiklonili jsme se k levnější variantě.
Jakmile na nás vykoukla dřevěná podlaha, nevěděli jsme co dál. Dřevěná podlaha, kterou zde našli, byla v hrozném stavu. Poškrábaná do hloubky, znečištěná a se skvrnami. Pak se ale plány změnily. Renovace podlahy celkově změnila jejich vzhled. Nikdo nepozná, že je podlaha stará několik stovek let. My to ale víme.
 
                                                                              KUCHYNĚ PŘED RENOVACÍ                    KUCHYNĚ PO RENOVACI                
 

 

Málo informací....

„Stále častěji se setkáváme se situací, kdy se zákazník rozhodne překrýt staré dřevěné parkety novou laminátovou a nebo plovoucí podlahou, aniž by si uvědomil, že stará dřevěná podlaha se dá přebrousit a zrenovovat. Hodně zákazníků ani netuší, jak krásnou dřevěnou podlahu doma má. Starou dřevěnou podlahu překryjí kobercem nebo ji vytrhají a nahradí plovoucí podlahou, která zdaleka nevydrží tolik jako dřevěná podlaha, která při správném ošetřování vydrží až několik generací. Přitom se nehledí ani na ekologické dopady na životní prostředí a stále více se používá materiálu, který se ekologicky těžko likviduje“, říká specializovaný technik.

Jsou vaše parkety špinavé, znečištěné či poškrábané? Máte v domácnosti staré parkety? Nezakrývejte je kobercem či nenahrazujte plovoucí podlahou! Zrenovujte je! Inspirujte se na našich stránkách!

Poptejte profesionála

           Chcete-li si najít podlaháře, který vám veškerou práci odvede, pak hledejte v blízkém okolí a nebojte se zeptat na bezprašné broušení Bona DCS, klikněte ZDE

Údržba podlah

            Údržbové produkty BONA - hledejte kvalitu pro čištění všech typů podlah - ZDE

            Přečtěte si o nás - jsme nejlepší! TEST: V roce 2015 jsme porazili 11 Evropských konkurentů v testování nejlepšího čistícího prostředku. Čtěte více ZDE

Novinky

            Bona Hloubkové čištění podlah - práce pro profesionální podlaháře.  Čtěte ZDE

 

GDPR: Informace o zpracování odeslaných údajů naleznte na stránce s GDPR informacemi.