renovace podlaha
renovace podlaha

Renovace parket: parkety jako nové

 

 

 

Renovace parket: parkety jako nové

Jsou vaše parkety špinavé, znečištěné či poškrábané? Máte v domácnosti staré parkety? Nezakrývejte je kobercem či nenahrazujte plovoucí podlahou! Zrenovujte je!
 
Dřevěné parkety před renovacíStále častěji se setkáváme se situací, kdy se zákazník rozhodne překrýt staré dřevěné parkety za laminátovou a nebo hotovou dřevěnou podlahu, aniž by si uvědomil, že stará dřevěná podlaha se dá přebrousit a zrenovovat. Hodně zákazníků ani netuší, jak krásnou dřevěnou podlahu doma má. Přitom se nehledí ani na ekologické dopady na životní prostředí a stále více se používá materiálu, který se ekologicky těžko likviduje. Snaha parketářů by proto měla poskytovat více informací, které by mohly ekologické dopady na životní prostředí eliminovat nabídkou renovace dřevěné podlahy pro koncového zákazníka.
Rádi bychom vám připomněli jedno prosté pravidlo, které každý podlahář sice dobře zná, ale přesto na něj někdy zapomene.
Můžete používat ty nejlepší laky na světě, a přesto nedocílíte dobrého vzhledu podlahy, pokud nebyla správně a důkladně vybroušena.
A stejně tak můžete používat nejlepší brusné prostředky na světě a přesto nedocílíte dobrého vzhledu podlahy, pokud lak nebyl aplikován správně a nebo je nekvalitní.

ŠIROKÁ NABÍDKA POVRCHOVÝCH ÚPRAV
Dříve než se pustíte sami do renovace vaší dřevěné podlahy, potřebujete vhodné nářadí a produkty, abyste mohli práci perfektně zvládnout. Nezapomeňte však na to, že i při pravidelné péči a čištění bude dřevěná podlaha jednou vyžadovat renovaci. Ta zahrnuje přebroušení podlahy a aplikaci nové vrstvy ochranného laku.
Široká nabídka na trhu je nepřehledná. Zákazník ztrácí přehled a neví jakou povrchovou úpravu si vybrat. Při renovaci dřevěných podlah v interiéru můžeme zvolit některý ze systémů úpravy povrchu: lakování laky na bázi vody a nebo na bázi rozpouštědel, olejování, voskování, případně olejovoskování. Při volbě laků na bázi vody, olejů a olejovosků je možnost tónování. Společnost Bona nabízí např. moření holého dřeva – tzv. stainování (tónování parket). Můžete si však vybrat i přírodní vzhled povrchové úpravy, který uchová barevný tón vaší dřevěné podlahy.
Je velmi důležité uvědomit si, v jakých prostotách chcete lak použít. Záleží na tom, zda chcete použít lak do bytu, kde se očekává střední zátěž, popř. školních prostor se silnou zátěží a nebo veřejných budov či restaurací se zvláště silnou zátěží.
Dále máte na výběr i požadovaný vzhled své podlahy (lesk, polomat nebo mat).

Jak vaši podlahu bezprašně renovovat?Renovace s bezprašným systém Bona DCS je tak snadná!
Na trhu však existují produkty, které se snaží usnadnit práci podlahářům vývojem zdravotně nezávadných výrobků. Např. účinné ergonomické brusky, které zadrží veškerý brusný prach uvnitř bezešvého pytle, a tím zajistí čisté – bezprašné pracovní prostředí.
Společnost Bona vyřešila jeden z největších problémů pokládky a renovace dřevěných podlah – prach! Bezprašný systém odsávání DCS nabízí zdravější a pohodlnější pracovní prostředí díky systému nekonečných pytlů, při nichž neuniká do ovzduší žádný prach. Díky tomuto systému máte zaručeno, že po skončení broušení podlahy nebudete muset vynaložit tolik práce spojené s úklidem.

Parkety po renovaci jsou znovu jako novéUž jste si vybrali, jakou povrchovou úpravu použijete?
Novinkou ošetřování dřevěných podlah povrchu dřevěných podlah je Bona Novia  - řešení šité na míru pro renovace podlah v domácnostech.
Je speciálně určena pro renovaci dřevěných podlah v domácnostech. Nepotřebuje základní nátěr, pěkně prokresluje dřevo, je rychleschnoucí, odolná vůči stopám po podrážkách bot a navíc – šetrná k životnímu prostředí.
 
GDPR: Informace o zpracování odeslaných údajů naleznte na stránce s GDPR informacemi.