renovace podlaha
renovace podlaha

Renovace podlahy na Plzeňské Spilce

 

Firma PP Partner koberce dostala zajímavou zakázku: renovaci podlahy na Plzeňské Spilce. Majitelé měli trochu naspěch, a tak požadovali provedení renovace dřevěné podlahy ve velmi krátké době, proto začátek renovace byl dne 13.1.2015 a práce skončily dne 16.1.2015. Jednalo se o renovaci mořené smrkové podlahy (smrková prkna). Podlaha byla velmi poničená, poškrábaná a znečištěná. Místy byly na podlaze velké obroušené fleky od židlí a stolů. Dřevěná podlaha, která se renovovala, byla o rozloze 112 m2 plochy.

Po standartním postupu broušení a tmelení podlahy, které se provádělo tmelem Bona MixFill Plus následovalo broušení podlahy. Na poslední broušení byla použita bruska Bona Flexisand s unašečem Bona Power Driver a nové diamantové brusivo o zrnitosti P 120. Tímto způsobem byl dosažen perfektně vybroušený povrch a bylo zamezeno různým vadám, které vznikají při broušení podlah. Vzhledem k tomu, že se jednalo o renovaci smrkové dřeviny, tak hrozilo riziko, že například při použití mřížky může zanechávat stopy po broušení.

Dokonalého vybroušení bylo také zapotřebí z důvodu moření dřevěné podlahy. K moření bylo použito mořidlo Bona Create Earth (zemina). Po řádném zaschnutí mořidla, cca po 24 hodinách, došlo k aplikaci základního laku Bona Primer Intense a aplikaci první vrstvy vrchního laku Bona Traffic HD. Poté byl povrch mezibroušen a přidána druhá vrstva vrchního laku Bona Traffic HD. Třetí vrstva vrchního laku byla aplikována o měsíc později v sanitárním dnu v tomto zařízení. Po lehkém mezibroušení byl aplikován Bona Traffic HD jako poslední vrstva.

Vrchní lak Bona Traffic HD má tu výhodu, že po aplikaci poslední vrstvy může dojít ke stoprocentnímu zatížení podlahy. Lak Bona Traffic HD má extrémně rychlou dobu schnutí a po jeho aplikaci může být podlaha použita již po 12 hodinách. Ideální použití laku je v obchodech a veřejných budovách, kde je vyžadována krátká doba schnutí a vysoká odolnost laku.  Lak Bona Traffic HD je maximálně odolný vůči opotřebení, škrábancům a chemikáliím.

 

Realizační firma:

PPpartner koberce s.r.o., Doudlevecká 380/28, Plzeň - Jižní Předměstí, tel.: +420 377 420 520

e-mail: pppartner@seznam.cz, www.dumpodlah.cz

 

GDPR: Informace o zpracování odeslaných údajů naleznte na stránce s GDPR informacemi.