renovace podlaha
renovace podlaha

Certifikace, symboly na výrobcích

Emise v interiéru A+

Francie zavedla od 1. ledna 2012 povinné označování výrobků podle množství emisí těkavých organických látek. Označení se týká izolací, podlah, podlahových krytin, tapet, obkladových materiálů, ale i barev, laků, lepidel atd. Limity jsou stanoveny pro celkové emise těkavých organických látek a 10 chemických sloučenin: například formaldehyd, toluen, styren, xylen. Výrobky musí být také testovány na některé látky s karcinogenním, mutagenním a reprotoxickým účinkem (CMR látky). Limit 1 µg/m3 je stanoven pro benzen, trichlorethylen, DEHP a DBP. Výrobky jsou testovány dle ISO 16000. A+ je nejlepší hodnocení.

V Německu zavedli povinné testování emisí těkavých organických látek z podlah, podlahových krytin, lepidel pro podlahy a od roku 2014 i pro některé druhy tapet. Všechny výrobky v Německu uvedené na trh musí být testovány (nestačí pouze značka shody CE).

 

Více zde: https://stavba.tzb-info.cz/podlahy-pricky-povrchy/11134-vnitrni-prostredi-staveb-a-chemicke-latky

certifikace A+

Greenguard

Výrobky s certifikátem GREENGUARD mají prokazatelně nízké emise chemických látek a mají pozitivní vliv na kvalitu vzduchu tam, kde jsou používány. Certifikace GREENGUARD GOLD navíc vykazuje nulové emise a je tedy nejzdravější volbou pro veřejné prostory jako jsou školy nebo nemocnice. Výrobek označený certifikací GREENGUARD GOLD znamená, že jde o bezpečný produkt pro vaši rodinu, vaše domácí mazlíčky a naši planetu. Další informace najdete na ul.com/gg

certifikace greenguard

Emicode EC1

 
Pravidelně opakovaný certifikát se zaměřuje pouze na chemii spojenou s podlahami. Certifikát má 3 úrovně, EC1 označuje stavební chemii s velmi nízkým obsahem VOC.

Více zde: https://www.emicode.com/categories/

certifikace ec1

 

GDPR: Informace o zpracování odeslaných údajů naleznte na stránce s GDPR informacemi.